ingrediënten
1 stronk broccoli
3 wortelen
3 tomaten
1 rode paprika
2 stengels bleekselderij
1 ui
enkele takjes peterselie
1 groentebouillonblokje
1 eetlepel olijfolie
zout
peper
bereiding
Als je wilt kun je de tomaten ontvellen door de tomaten 30 seconden in kokend heet water te dompelen. Spoel ze af met koud water.
Het velletje laat zich dan makkelijk verwijderen. Snijd de tomaten in stukjes.
Snijd de broccoli in roosjes. Schil de steel en snijd in stukjes. Was de broccoli. Was de courgette en snijd in blokjes.
Maak de wortelen en de bleekselderij schoon en snijd ze in dunne plakjes. Was de paprika, verwijder de zaden en snijd de paprika in dunne reepjes.
Maak de ui schoon en snijd fijn.
Verwarm in een pan de olie en fruit de ui 5 minuten op laag vuur.
Voeg de overige groenten toe: de broccoli, de wortelen, de paprika, de bleekselderij en de tomaten. Bak de groenten 5 minuten mee.
Schenk er zoveel water bij dat de groenten onder water staan. Voeg ook het bouillonblokje toe. Breng het water aan de kook en draai het vuur lager als de soep kookt. Laat de soep 15 minuten zachtjes koken.
Maak ondertussen de peterselie schoon en snijd fijn.
Serveer de soep goed warm en garneer met peterselie.